Eveniment

Economii de pandemie: românii au lăsat în restaurante şi cafenele între 0,5 şi 1% din venitul mediu lunar de când a început pandemia. Înainte, ponderea era de peste 2%. În 2020, piaţa de restaurante a scăzut la jumătate sau chiar mai puţin faţă de nivelul de 3 miliarde de euro atins în 2019

Cheltuielile alocate pentru hoteluri, restaurante şi cafenele în 2020 au ajuns la un minim de 0,5% din venitul mediu lunar pe o gospodărie, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, într-un an în care pandemia a pus lacătul pe uşa businessurilor din HoReCa.

În trimestrul al treilea din 2020, în condiţiile în care, pentru o perioadă, măsurile se mai relaxaseră, iar România ieşise din starea de urgenţă, ponderea cheltuielilor cu restaurantele şi cafenelele ajunsese la 1% din venitul mediu lunar pe o gospodărie, de 5.302 lei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.