Eveniment

E.ON Romania: Nu excludem programele de concedieri colective

21.10.2009, 23:20 38

E.ON Romania, structura care grupeaza activitatile dedistributie si furnizare a gazelor naturale si a energiei electricepe piata locala, spune ca a decis recent implementarea unor masuriaditionale de reorganizare, care nu exlud programe de concediericolective. Acesta este si motivul pentru care saptamana viitoaresindicatul Univers a anuntat proteste.

E.ON isi explica decizia de a extinde programele de plecarivoluntare si de a lua in calcul si concedierile colective din cauzadeterioraii situatiei financiare.

"Inflatia, costurile mari cu capitalul, scaderea niveluluilichiditatilor pe piata, scaderea consumului de energie, precum sirecuperarea tot mai dificila a datoriilor generate de crizaeconomica din Romania au creat o presiune suplimentara asupracompaniilor operationale pentru a accelera masurile de optimizaredeja demarate", spun oficialii E.ON Romania.

Totodata, managementul E.ON Romania isi manifesta neincredereain ceea ce priveste posibilitatea rezolvarii unor probleme prinactiuni de protest.

Potrivit celor mai recente informatii din partea E.ON Romania,in primele opt luni ale anului din structurile E.ON plecasera circa1.000 de angajati. Compania avea astfel la inceputul luniiseptembrie circa 8.400 de angajati, iar obiectivul era acela de aramane cu 6.500 pana in 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO