Eveniment

După votul din AGA, s-au activat marii investitori la BRD: tranzacţii de 9,3 mil. lei la ora 14.00. Rulaj anemic pe restul Bursei

După votul din AGA, s-au activat marii investitori la...

Autor: Tibi Oprea

24.04.2020, 14:04 275

Investitorii au tranzacţionat vineri până la ora 14.00 acţiuni BRD în valoare de 9,3 milioane lei, care au antrenat o scădere a acestora cu 0,7%, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Cu o zi înainte, acţionarii au respins propunerea consiliului de administraţie de distribuire de dividende din profitul pe 2019 şi au aprobat propunerea acţionarului majoritar Societe Generale de repartizare a rezultatului net în rezultatul reportat, ca urmare a incertitudinilor create de pandemie.

Astfel, BRD conducea detaşat topul lichidităţii la ora redactării acestei ştiri, la mare distanţă fiind Fondul Proprietatea (1 mil. lei) şi Banca Transilvania (593.527 lei). Rulajul total cu acţiuni era de 15,2 milioane lei, ceea ce înseamnă că tranzacţiile cu acţiuni BRD reprezentau aproape două treimi din tranzacţiile totale.

A doua cea mai mare bancă de la Bursa românească, cu 8 mld. lei capitalizare, este deţinută în proporţie de 60,16% de francezii de la Societe Generale.

Acţiunile BRD înregistrează o scădere de 27,5% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 381,6 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO