Eveniment

După starea de urgenţă, din 15 mai va fi instituită starea de alertă. Ce înseamnă acest lucru

După starea de urgenţă, din 15 mai va fi instituită...
28.04.2020, 12:47 1120
  • Pe 15 mai, scapi de starea de urgenţă în România
  • După data de 15 mai va fi instituită, însă, starea de alertă
  • Reglementarea este necesară pentru ca unele restricţii să rămână în vigoare

Starea de alertă se declară în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgentă.

Pe timpul stării de alertă se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituţia României, măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi fundamentale referitoare, după caz, la libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, aflate în strânsă relaţie de cauzalitate cu situaţia produsă şi cu modalităţile specifice de gestionare a acesteia.

În localităţi, starea de urgenţă este declaratp de primar, cu aprobarea prefectului. La nivelul întregului judeţ, instituirea stării de alertă trebuie aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Citiţi continuarea pe Mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO