Eveniment

După ce a salvat euro, Mario Draghi vrea să salveze Italia. Guvernul de la Roma adoptă măsuri de stimulare a economiei în valoare de 32 de miliarde de euro. "Este un răspuns semnificativ şi foarte coerent la sărăcie şi pentru afaceri. Este maximul pe care l-am putut face"

După ce a salvat euro, Mario Draghi vrea să salveze...

Autor: Mediafax

21.03.2021, 11:24 1142

Guvernul italian a adoptat măsuri de stimulare în valoare de 32 de miliarde de euro pentru a combate efectele pandemiei de coronavirus asupra economiei, anunţă Euronews.

"Este un răspuns semnificativ şi foarte coerent la sărăcie şi pentru afaceri, este un răspuns parţial, dar este maximul pe care l-am putut face", a declarat premierul Mario Draghi reporterilor.

Aproximativ 11 miliarde de euro vor fi alocaţi companiilor şi antreprenorilor aflaţi în dificultate care au pierdut cel puţin 30% din venituri în 2020. Un total de 8 miliarde de euro au fost alocaţi luptei împotriva sărăciei şi măsurilor de sprijinire a ocupării forţei de muncă, a declarat ministrul economiei Daniele Franco.

Italia a fost prima ţară afectată de pandemie în Europa şi a impus un blocaj strict în martie şi aprilie 2020, ceea ce a paralizat o mare parte a economiei.

Aproximativ 450.000 de persoane, majoritatea femei şi tineri, şi-au pierdut locul de muncă anul trecut, iar PIB-ul s-a prăbuşit cu 8,9%.

Roma va beneficia de cea mai mare parte din planul de stimulare european de 750 miliarde de euro şi trebuie să prezinte un plan naţional la Bruxelles până la sfârşitul lunii aprilie, dar noul premier Mario Draghi intenţionează să facă modificări.

De asemenea, guvernul a prelungit îngheţarea concedierilor până la sfârşitul lunii iunie şi pentru unele companii până la sfârşitul lunii octombrie.

Un ajutor de aproximativ 900 milioane de euro va fi alocat lucrătorilor sezonieri care nu pot beneficia de şomaj parţial. Mai multe sectoare puternic afectate de pandemie vor primi ajutor suplimentar, inclusiv sectorul culturii şi zonele montane.

Aproximativ 5 miliarde de euro au fost alocaţi pentru sănătate, inclusiv achiziţionarea de vaccinuri împotriva COVID-19 şi medicamente. Guvernul a alocat 200 de milioane de euro pentru producţia de vaccinuri în Italia.

Aceste măsuri de urgenţă se adaugă celor peste 100 de miliarde de euro mobilizate deja de Italia anul trecut pentru a relansa sectoarele economice închise în timpul blocării.

O mare parte a ţării a revenit recent în blocaj săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO