Eveniment

După ce premierul Orban a închis pieţele agroalimentare, ministrul Agriculturii ”îşi cere scuze comercianţilor care nu mai au unde să vândă”, dar nu oferă nicio soluţie. ”Eu îmi cer scuze pentru neplăcerile create. Nu îmi aduc aminte ca PSD să-şi fi cerut scuze pentru ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei”

După ce premierul Orban a închis pieţele...

Autor: Florentina Niţu

11.11.2020, 17:47 536

După ce de la începutul săptămânii pieţele agroalimentare au fost închise prin hotărâre de guvern pentru cel puţin o lună, ministrul Agriculturii, Adrian Nechita Oros, îşi ”cere scuze” comercianţilor care nu mai au unde să îşi vândă marfa, fără a oferi însă o soluţie. 

„Sunt sigur că măsurile îşi vor arăta efectul pozitiv. Doar 20% din pieţe sunt în această situaţie (închise – n. red.). 80% din ele funcţionează la fel ca până acum. Acolo unde primarii nu caută soluţii, producători nu au acces în pieţe. Îmi cer scuze pentru comercianţii care nu mai au unde să vândă”, a spus Adrian Nechita Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că în aprilie nu au fost închise pieţele, pentru că situaţia epidemiologică era cu totul alta, fiind numai câteva cazuri în fiecare judeţ. „Chiar şi atunci unii primari PSD au închis pieţele pentru a sabota măsurile guvernului. Majoritatea populaţiei a înţeles că măsurile sunt necesare, chiar dacă au fost luate în plină campanie electorală, şi dacă nu ne gândeam la sănătatea oamenilor, nu luam aceste măsuri nepopulare”, a spus ministrul.

”Eu îmi cer scuze pentru neplăcerile create. Nu îmi aduc aminte ca PSD să-şi fi cerut scuze pentru ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei”, a adăugat el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO