Eveniment

După cutremur, Japonia ameninţată de un vulcan

După cutremur şi tsunami, Japonia este ameninţată acum de erupţia unui vulcan
13.03.2011, 18:40 239

Un vulcan din sudul Japoniei a început săarunce pietre şi cenuşă, la două zile după ce cel mai puterniccutremur din istoria statului nipon a generat untsunami care a măturat nordul ţării.

Agenţia japoneză de meteorologie, citată deWashington Post, a emis o avertizare duminică privind reluareaactiviţtăii vulcanului Shinmoedake, după câteva săptămâni delinişte.

Muntele este situat pe insula Kyushu, la circa 1.500 dekilometri de epicentrul cutremurului de 9 grade produs vineri înJaponia. Nu este clar încă dacă seismul a influenţatactivitatea vulcanică.

Vulcanul Shinmoedake a început să erupă lafinalul lunii ianuarie, constrângând 31 de locuitori din oraşulvecin Takaharu să-şi petreacă noaptea de joi sprevineri într-un centru de adăpost.

Televiziunile au prezentat atunci imagini cu muntele, înalt de1.421 de metri, deasupra căruia se putea vedea o coloană de fumdens, în timp ce localnicii strângeau cenuşa de pe străzi culopeţile.

Într-un comunicat, Agenţia meteorologică japoneză a precizat căShinmoedake face parte din lanţul Kirishima, constituit din circa20 de vulcani, iar o erupţie minoră s-a înregistrat deja în2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO