Eveniment

După ce i s-au luat companiile atractive, OPSPI taie din încasări şi intră pe deficit

Autor: Thomas Dinca

06.11.2013, 21:06 122

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), structură din Ministerul Economiei, condusă de PNL, căreia i s-au luat cele mai importante companii energetice de către Departamentul pentru Energie, condus de PSD, îşi va revizui în scădere drastică estimarea de încasări şi va intra pe deficit.

Noul buget, rectificat, de venituri şi cheltuieli al OPSPI, aferent activităţii de privatizare pe acest an, a fost aprobat ieri de guvernul Ponta în şedinţa sa săptămânală şi indică venituri totale estimate de 1,84 miliarde de lei şi cheltuieli totale de 1,87 miliarde de lei.

Pentru acest an, OPSPI prognoza venituri totale de 3,1 miliarde lei, din care 1,8 miliarde de lei din privatizare, iar restul din dividende. Bugetul rectificat indică acum venituri totale de 1,84 miliarde de lei, din care doar 448,8 milioane de lei din privatizare.

În luna iulie, guvernul Ponta a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că OPSPI va fi reorganizat prin divizare parţială şi transmiterea către Departa­mentul pentru Energie a unei „fracţii“ din patrimoniul Oficiului.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO