Eveniment

După ce Guvernul a tăiat 2 miliarde de lei de la Educaţie prin rectificare, Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că vrea 5% din PIB pentru 2020

După ce Guvernul a tăiat 2 miliarde de lei de la...

Autor: Roxana Din

04.12.2019, 13:10 92

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că Guvernul încearcă să direcţioneze, 5% din PIB Educaţiei, în 2020, prin efort cumulat al Ministerului Dezvoltării şi al Ministerului Fondurilor Europene. 

Întrebată dacă Educaţia va avea, în 2020, 5 al sută din PIB, Raluca Turcan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se încearcă acest lucru, „printr-un efort cumulat”.

„În condiţiile dificile pe care trebuie să le acoperim cu bugetul de stat pe anul 2020, încercăm ca tot ceea ce înseamnă bani direcţionaţi spre Educaţie să fie minim 5% din PIB, în sensul în care să avem bugetul Ministerului educaţiei Ministerul Dezvoltării Regionale, bugetul Ministerului Fondurilor Europene, printr-un efort cumulat. Aşadar, bugetul de stat, cu fondurile europene, să aloce Educaţiei minim 5% din PIB”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a ţinut să precizeze că, la rectificarea bugetară, nu s-au tăiat bani de la Educaţie.

„Practic, s-a scos o coloană din filă de buget care era doar scrisă şi nepregătită”, a mai spus Turcan, referindu-se la un proiect pe fonduri europene care nu fusese încă scris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO