Eveniment

După câtă vreme nu mai sunt contagioşi pacienţii cu COVID-19

După câtă vreme nu mai sunt contagioşi pacienţii cu...

Autor: Eugenia Foarfecă

24.05.2020, 19:30 7681

Un studiu făcut în Singapore arată că pacienţii nu mai transmit virusul după 11 zile de când au făcut Covid 19. Cercetarea arată că un test pozitiv nu înseamnă prezenţa virusului viu şi a posibilităţii de a-l transmite mai departe.

În România pacienţii cu Covid-19 pot sta în spital săptămâni la rând până să le iasă testul pentru Covid negativ, de două ori în decurs de o zi. În lume însă acest mod de a proceda cu pacienţii s-ar putea schimba curând.

Un studiu al specialiştilor în boli infecţioase din Singapore arată că pacienţii nu mai sunt contagioşi după 11 zile de când s-au îmbolnăvit de Covid 19, char dacă unii dintre ei ies pozitiv la test, scrie Bloomberg.

Un test pozitiv nu este echivalent cu prezenţa virusului viu şi a infecţiozităţii. Asta susţin specialiştii de la Centrul Naţional de Boli Infecţioase şi a Academiei de Medicină din Singapore. Şi asta pentru că, după 11 zile de boală, virusul nu a putut fi izolat şi cultivat în laborator, pentru studiu.

Studiul este bazat pe observaţiile strânse de medici pe 73 de pacienţi.

Datele strânse de infecţionişti vor influenţa astfel modul în care vor fi externaţi pacienţii din spitale. Criteriile actuale luate în calcul, aşa cum se întâmplă şi în România, se bazează pe rezultatul negativ al testelor, ci nu pe gradul de infecţiozitate.

Autorităţile din Sănătate din Singapore spun că ar putea lua în calcul aceste noi informaţii atunci când vine vorba despre modul în care se face planul de management clinic al pacientului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO