Eveniment

DSVSA Braşov: Laptele şi cornul distribuite nu au prezentat niciun fel de abateri de la parametri

DSVSA Braşov: Laptele şi cornul distribuite nu au...

Autor: Firuta Flutur, Mihaela Gradinaru

16.03.2016, 16:52 56

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, dr. Dorin Enache, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că buletinul de analize complet al probelor prelevate din laptele şi cornul distribuit elevilor în cele două şcoli din Braşov şi Codlea, unde mai mulţi copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, arată că produsele nu prezentau niciun fel de abatere de la parametri.

„A sosit buletinul de analize, care arată că atât laptele cât şi cornul nu au niciun fel de depăşiri de la parametri din laborator şi că nu există niciun fel de
microorganisme suspecte în alimente. Nici la paiele folosite de copii pentru a bea laptele nu s-au găsit probleme în urma analizelor de laborator. Din punctul nostru de vedere, totul este în regulă. Pentru a se stabili care a fost cauza acelei toxiinfecţii, urmează o procedură mult mai complexă de strângere de date, o evaluare din partea DSP, o verificare la toate firmele implicate“, a mai precizat dr. Enache.

Reprezentantul DSVSA Braşov a precizat, de asemenea, că în final, doar coroborarea datelor din laborator cu cele epidemiologice furnizate de Direcţia de Sănătate Publică şi de Spitalul de Boli Infecţioase va da o idee mai clară despre ce s-a întâmplat în cele două şcoli.

Dr. Dorin Enache crede că „există şi posibilitatea ca un lapte rece să dea simptome asemănătoare celor observate la acei copii“.

El a adăugat că va avea, joi, o întâlnire cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean Braşov cărora le va propune ca fiecare lot de produse din programul „Laptele şi cornul“ să fie mai întâi verificat în laborator înainte de a fi distribuit copiilor.

În data de 11 martie, 23 de copii de la Şcoala Generală nr 31 din Braşov şi şase de la Şcoala nr. 2 din Codlea au ajuns la spital după ce au acuzat stări de
greaţă, dureri abdominale şi vărsături.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO