Eveniment

DSU: Incendiul de la Constanţa a pornit dintr-o magazie unde erau 30 de tone de pulberi de aluminiu

DSU: Incendiul de la Constanţa a pornit dintr-o magazie...

Autor: Laura Buciu

03.07.2021, 17:42 72

Incendiul din zona industrială a Constanţei a pornit iniţial de la o magazie în care se aflau depozitate circa 30 de tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acţionează pentru localizare şi lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos şi la magazia cu pulberi, potrivit DSU.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a transmis că incendiul din municipiul Constanţa a fost anunţat printr-un apel la 112, la o magazie unde este depozitat carton bituminos.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajări mari de fum şi nu sunt raportate victime până la acest moment.

„Incendiul se manifestă în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp. Incendiul a pornit iniţial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de cca. 30 tone de pulberi de aluminiu, iar în acest moment se acţionează pentru localizare şi lichidarea incendiului la hala cu carton bituminos şi la magazia cu pulberi unde mai sunt câteva focare izolate asupra cărora se acţionează cu nisip”, anunţă DSU.

La misiunea de stingere intervin 49 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, două autoscări, trei ambulanţe SMURD şi patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În sprijinul echipajelor de pompieri intervin şi 10 servanţi, cu două autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situaţii de urgenţă.

Având in vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflate în proximitate, a fost transmis mesaj RO-Alert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO