Eveniment

DSP Alba anunţă un proiect amplu de testare: 2.000 de elevi şi profesori vor fi testaţi pentru COVID-19, înainte de revenirea la şcoală

DSP Alba a anunţat că va testa gratuit pentru COVID-19 aproximatix 2.000 de persoane, respectiv elevi, profesori, personal nedidactic, dar şi personal medical şcolar, în vederea reîntoarcerii în siguranţă în şcoli din 2 iunie, menţionând că testarea nu este obligatorie

Reprezentanţii DSP Alba au declarat, miercuri, că această campanie este parte a proiectului pilot de testare prin metoda pooling ce se derulează în Alba Iulia.

„Aproximativ 2.000 de persoane – elevi, personal didactic şi nedidactic, dar şi personal medical şcolar din municipiul Alba Iulia vor fi testate COVID-19 în contextul reîntoarcerii în şcoli din 2 iunie. Numărul elevilor din clasele VIII-a şi a XII-a care urmează să intre la cursuri la începutul lunii iunie este de aproximativ 1.200. La aceştia se adaugă personalul didactic de predare – profesori, dar şi cel nedidactic, precum şi medicii şi asistenţii şcolari. Această campanie este parte a proiectului pilot de testare prin metoda pooling ce se derulează în Alba Iulia”, au spus reprezentanţii DSP Alba.

Aceştia au susţinut că reluarea cursurilor pentru elevii aflaţi în clasele de final de ciclu de învăţământ trebuie să se întâmple în condiţii de maximă siguranţă a sănătăţii.

Testarea este gratuită şi benevolă şi se va derula pe durata a câtorva zile, anterior datei de 2 iunie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba urmând să se ocupe de organizare şi să comunice unităţilor de învăţământ data şi locaţiile unde se va face efectiv recoltarea probelor.

„Aceasta reprezintă o procedură simplă şi sigură, care constă practic în prelevarea unui exudat nazo-faringian cu ajutorul unui beţişor medicinal steril, de unică folosinţă. Procedura va fi realizată de personal medical din cadrul DSP Alba. În situaţia în care vor fi depistate cazuri pozitive, acestea vor fi comunicate direct de către personalul DSP Alba iar cele negative vor fi comunicate de către reprezentanţii IŞJ Alba. Testarea nu este obligatorie”, au precizat reprezentanţii DSP Alba.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a precizat că instituţia doreşte extinderea demersului la nivelul întregului judeţ, însă este nevoie de ajutorul administraţiilor locale care să asigure testele necesare, în condiţiile în care testarea elevilor nu este inclusă în algoritmul naţional de testare.

Kit-urile de testare necesare pentru cele 2000 de persoane sunt asigurate de Primăria Alba Iulia, prin bugetul local.

 

Etichete: dsp,elevi,profesori

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.