Eveniment

Drumul Taberei pare că a ieşit din Bucureşti: Blocaje pe traseul liniei 41, după suspendarea tramvaiului. STB suplimentează autobuzele

Drumul Taberei pare că a ieşit din Bucureşti: Blocaje...

Autor: Nicolae Oprea

01.07.2019, 13:45 981

Efectele suspendării liniei de tramvai 41 s-au simţit din plin, luni dimineaţă. STB a pus la dispoziţie, iniţial, 50 de autobuze, dar care nu au putut face faţă fluxului de călători de pe linia „metroului uşor”. Şi traficul rutier a fost extrem de aglomerat, mai ales în Pasajul Lujerului.

În prima zi de luni, de când a fost suspendată circulaţia tramvaiului 41, în Cartierele Crângaşi, Drumul Taberei şi Militari, staţiile de autobuze STB au fost pline ochi, iar autobuzele neîncăpătoare. Chiar şi în jurul orei 10.00, în Pasajul Lujerului şi pe Şoseaua Virtuţii, sute de vehicule erau blocate în trafic, printre ele şi autobuzele STB, puse la dispoziţie pentru preluarea fuxului de pe linia 41.

Circulaţia tramvaielor pe linia 41 a fost suspendată din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant şi staţia de metrou din Drumul Taberei.

Au fost introduse, iniţial, 50 de autobuze în circulaţie pentru călători, numărul fiind suplimentat.

,,Ca oamenii să nu aibă de suferit, deoarece este una dintre cele mai importante linii de transport din Bucureşti, am hotărât înfiinţarea a două linii naveta, 641 şi 642. Linia 641 va merge pe traseul tramvaiului 41 pe de-a-ntregul, de la Griviţa la Piaţa Presei Libere, iar 642 va prelua acolo unde este cel mai aglomerat dimineaţa şi seara, adică în zona Drumul Taberei, Crângaşi. Prima linie, 641, va avea 30 de autobuze, iar linia 642 va avea 20 de autobuze", a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Creci, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti.

Luni, directorul STB a luat decizia suplimentării numărului autobuzelor la 58, cele 8 autobuze în plus fiind introduse pe linia 641.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO