Eveniment

Drumeţiile şi turismul în pădurile din Arad, interzise din cauza pestei porcine africane

Drumeţiile şi turismul în pădurile din Arad,...

Autor: Cosmin Pirv

24.10.2020, 21:17 140

Autorităţile din Arad au interzis, sâmbătă, pentru următoarele trei luni drumeţiile şi alte activităţi turistice în pădurile de judeţ după ce a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană, în localitatea Sodocor.

Potrivit deciziei Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad, interdicţia intră în vigoare duminică.

„Se interzic, pe o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 25.10.2020, drumeţiile, raliurile, competiţiile sportive, activităţile turistice şi de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri şi alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale judeţului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate şi nemarcate etc.,) cu excepţia vehiculelor care desfăşoară activităţi autorizate în zonă. Nu intră sub această interdicţie competiţiile şi activităţile care se desfăşoară pe drumurile de interes naţional, judeţean şi local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri”, se arată în hotărâre.

Autorităţile anunţă că perioada poate fi prelungită în funcţie de situaţia epidemilogică.

Decizia a fost luată având în vedere situaţia epidemiologică de pe raza judeţului Arad, în ceea ce priveşte pesta porcină africană şi a confirmării unui nou focar în localitatea Socodor, şi evoluţia bolii la mistreţi, pe raza Fondurilor de vânătoare Şiria, Arăneag şi Conop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO