Eveniment

Dragoş Damian: România, "un şcolar obedient al FMI". Trebuie însă să vină cu "idei năstruşnice" de dezvoltare economică

Dragoş Damian: România, "un şcolar obedient al FMI". Trebuie însă să vină cu "idei năstruşnice" de dezvoltare economică

Autor: Adrian Voicu

07.12.2011, 17:34 206

"Ce văd cu ochiul liber din prima linie şi din rapoartele internaţionale este că România este un şcolar obedient al Fondului Monetar Internaţional (FMI). România şi-a asumat politic trecerea din zona de stat asistenţial în cea de jucător în economie. Întrebarea este dacă ştie în ce zonă a economiei să joace", a declarat Dragoş Damian - CEO al producătorului de medicamente Terapia Ranbaxy -, în cadrul şedinţei ZF Expert, transmisă astăzi LIVE pe site-ul ZF.

"România trebuie să aibă un alt model de creştere economică, să vină cu idei năstruşnice dacă vreţi", este de părere omul de afaceri. Damian include aici capitalizarea prin apelul la banii populaţiei (emisiune de obligaţiuni pentru populaţie). Cum punem noi în economie 30 de miliarde de euro pe care românii îi ţin la ciorapi sau în bănci, ar trebui să intereseze guvernul. O altă sursă de bani ar fi lupta împotriva evaziunii fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO