Eveniment

Dragnea condiţionează dezbaterile pe legea graţierii: Doar după ce văd pachetul de legi pe Justiţie

Dragnea condiţionează dezbaterile pe legea graţierii:...

Autor: Liviu Dadacus

10.05.2017, 14:43 92

Liviu Dragnea a declarat miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că în momentul în care legea graţierii va ajunge în Camera Deputaţilor, va demara dezbaterile pe proiect doar în momentul în care va vedea întregul pachet de legi pe Justiţie.

Liderul PSD spune că aşteaptă de la ministrul Tudorel Toader pachetul de legi privind Codurile Penale şi de Procedură Penală şi abia apoi va stabili care este oportunitatea şi rolul legii graţierii.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni că legea graţierii revine la Comisia Juridică din Senat, din cauza amendamentelor adoptate de parlamentarii jurişti.

”Am făcut propunerea pentru a adăugarea pe ordinea de zi a proiectului de lege a graţierii, având în vedere că la Comisia juridică s-a întocmit raportul. Punctul de vedere pe care l-am exprimat, al coaliţiei PSD-ALDE este că vom cere în plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul să fie adoptat în forma avansată de Guvern. E forma pe care o susţinem şi dorim ca din această perspectivă, lucrurile să fie extrem de clare, mai ales după turbulenţele care au avut loc săptămâna trecută”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Termenul de aprobare tacită a legii, în Senat, este 23 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO