Eveniment

Dragnea: Am redactat o scrisoare pentru Iohannis în care îi spunem ce decizii am luat în Coaliţie

Dragnea: Am redactat o scrisoare pentru Iohannis în care...

Autor: Petriana Condrut

14.06.2017, 22:51 4359

"Înainte de conferinţa de presă am stat 10 minute şi am am redactat o adresă oficială către preşedintele Iohannis, o trimitem în noaptea asta sau mâine dimineaţă la prima oră, în care îl informăm oficial despre deciziile luate şi propunerile noastre ulterioare", a spus Dragnea.

El a mai spus că PSD şi ALDE aveau dreptul "legitim" de a adopta aceste decizii politice privind retragerea sprijinului politic acordat Guvernului şi demisiile miniştrilor, ca urmare a evaluării activităţii acestora.

"Dincolo de dreptul noastru legitim de a adopta aceste decziii, care sunt similare celor luate când s-a format actualul Guvern, aveam obligaţia să facem această evaluare, să luăm măsuri care să ne ajute să beneficiem cu toţii de prevederile programului de guvernare", a spus Dragnea.

El şi-a exprimat speranţa ca Iohannis să aibă o "abordare înţeleaptă", iar Grindeanu să înţeleagă aceste lucruri.

"Sper ca şi Sorin Grindeanu să înţeleagă lucrul ăsta. Sunt convins că şi preşedintele Iohannis va avea o abordare foarte înţeleaptă", a spus Dragnea.

"Mâine se poate închide acest subiect, dacă vor fi consultări la Cotroceni", a mai spus Dragnea.

El a mai arătat că Sorin Grindeanu a avut o "abordare incorectă şi necinstită" atunci când a vorbit despre "condiţionarea" preşedintelui Iohannis, când a legat demisia sa de desemnarea de către acesta a unui nou premier de la PSD.

"În ceea ce priveşte condiţionarea preşedintelui Iohannis, e o abordare incorectă şi necinstită din partea domnului Grindeanu. Preşedintele României nu poate fi condiţionat. Sper că e un joc din care trebuie să iasă. Domnul Iohannis nu cred că nu va ţine seama de o propunere a coaliţiei. Sunt convins că am deşăşit perioada de după alegeri. Şi preşedintele Iohannis, ca şi noi, nu intenţionează să genereze o criză politică", a mai spus Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO