Eveniment

Doza unu, cea care arată interesul pentru vaccinare, scoasă din raportările oficiale

Doza unu, cea care arată interesul pentru vaccinare,...

Autor: Georgiana Mihalache

09.07.2021, 18:42 379

Raportarea oficială a numărului de persoane vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore nu a mai fost realizată astăzi, 9 iulie, potrivit celui mai recent comunicat al Comitetului Naţional pentru Vaccinare.

Doza unu este un indicator important pentru a vedea apetitul pentru vaccinarea împotriva COVID-19, în contextul în care oamenii se prezintă oricum, cu mici excepţii, pentru doza a doua în cazul serurilor care se administreaza in acest mod.

ZF scria pentru prima dată in 12 mai despre interesul de vaccinare măsurat după prima doză de vaccin care era în luna mai cu 20% mai redus faţă de iunie.

La momentul apariţiei acestui articol în ZF, autorităţile se lăudau cu campania de vaccinare care a prins viteză, deşi datele publice, la care avea acces inclusiv presa, arătau contrariul.

În ultima lună, numărul persoanelor vaccinate cu prima doză a scăzut constant şi a ajuns sub 10.000 de oameni pe zi. Ieri, de exemplu, când autorităţile încă raportau prima doză, au fost 9.938 de oameni vaccinaţi cu prima doză în 24 de ore.

Răspunsul primit de la reprezentanţii comitetului de vaccinare privind scoaterea unui criteriu important din raportare a fost că „decizia a fost luata de INSP. Formulăm acum un răspuns prin care explicăm noua formulă de raportare”.

România a folosit aceeaşi formulă de raportare în ultimele şapte luni de când a început campania de vaccinare, care includea şi prima doză administrată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO