Eveniment

Două incendii s-au produs sâmbătă în blocurile din oraşul Galaţi

Două incendii s-au produs sâmbătă în blocurile din...

Autor: Petru Mazilu

14.08.2021, 20:03 50

Pompierii au stins două incendii izbucnite sâmbătă în blocuri din oraşul Galaţi. Nu au fost înregistrate victime, dar pagubele sunt importante.

Primul incendiu a avut loc după amiaza. Pompierii au fost anunţaţi că într-un bloc este foarte mult fum. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, autoscara şi o ambulanţă SMURD.

Pompierii au intrat în apartamentul în flăcări şi l-au găsit pe proprietar în stare de ebietate. Acesta a fost salvat, iar incendiul a fost stins înainte de a se extinde la apartamentele învecinate. Pompierii au stabilit că proprietarul a adormit în timp ce fuma, iar ţigara a provocat incendiul.

Al doilea incendiu as-a produs în cursul serii. Pompierii au fost solicitaţi să intervină la un incendiu dintr-un bloc unde oamenii au văzut fum pe geam şi pe casa scării.

Acolo s-au deplasat două maşini de stingere, o autoscară, o ambulanţă SMURD şi una SAJ. Proprietarul, o femeie de 65 de ani s-a autoevacuat, la fel şi alţi 10 vecini, iar pompierii au evacuat un vârstnic de la etajul 4, care suferise un atac de panică. Acesta a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Incendiul a fost lichidat şi au fost salvate două camere. Alte două camere au fost distruse, iar casa scării şi balconul au fost degradate.

Pompierii au făcut cercetări şi au stabilit că, probabil, focul a izbucnit de la o lumânare aprinsă uitată pe balcon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO