Eveniment

Două din zece reclame care apar la TV promovează produse sau branduri româneşti

Două din zece reclame care apar la TV promovează...

Autor: Simona Tatu

19.05.2018, 00:00 1261

Reclamele la alimente şi băuturi, bunuri de larg consum şi cosmetice, dar şi reclamele la medicamente sau la creditele bancare şi nebancare au dominat luni seară prime-time-ul celor mai urmărite trei posturi de televiziune locale, conform datelor oferite de Mediafax Monitorizare.

Totuşi, brandurile şi produsele com­pa­niilor româneşti încă au o prezenţă timi­dă în apariţiile TV, astfel că din totalul de 97 de reclame doar 23 au aparţinut com­paniilor sau brandurilor locale.

În topul celor mai promovate companii şi branduri româneşti se numără eMAG, Dona, Dedeman şi Biofarm.

Retailerul online eMAG a fost prezent luni-seară cu şase reclame pe TV în intervalul orar 20:00-21:00, fiind astfel cea mai vizibilă companie românească de la TV. Compania este deţinută de antre­prenorul local Iulian Stanciu şi gigantul Naspers din Africa de Sud şi a avut o cifră de afaceri de 2,02 miliarde de lei în 2016. 

Dedeman Bacău, cea mai mare com­panie antreprenorială din România, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a fost prezentă în prime-time cu două reclame la ofertele din magazine. Dede­man a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 6,33 mld. lei (1,3 mld. euro), în creştere cu 20% comparativ cu anul anterior. 

Şi companiile Dona şi Biofarm, firme locale care activează în domeniul farmaceutic, au ales să se promoveze cu câte două reclame la TV.

Nici companiile locale din sectorul alimentar şi al băuturilor precum pro­ducătorul cafelei Cafea Fortuna, Bergenbier şi CrisTim nu au stat departe de prime-time-ul televiziunilor, promo­vându-şi produsele cu câte o reclamă. 

Din cele 97 de reclame, 27 au aparţinut industriei de alimente şi băuturi, 15 bu­nurilor de larg consum şi 10 industriei farma­ceutice, mai arată datele furnizate de Mediafax Monitorizare.

În plus, industria auto a fost şi ea prezentă în prime-time cu trei reclame la autoturismele Jeep Compas (Jeep) şi Nissan X-Trail (Nissan).

Samsung, unul dintre cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile la nivel mondial, a făcut reclamă la noul smartphone Samsung Galaxy S9, lansat la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO