Eveniment

Dosarul lui Vintu, inapoi la procurori

24.11.2005, 20:09 13

Dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este cercetat pentru spalare de bani a fost retrimis Parchetului instantei supreme, dupa ce, anterior, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si-au declinat competenta in favoarea procurorilor anticoruptie. Seful Departamentului National Anticoruptie Daniel Morar a declarat ieri ca dosarul a fost retrimis procurorilor Parchetului instantei supreme la cererea acestora, dupa ce in cauza au aparut indicii cu privire la acte de spalare de bani in strainatate. Astfel, solutionarea cazului sub toate aspectele a impus trimiterea dosarului la Parchetul instantei supreme, a explicat Morar.

La inceputul lunii mai 2003, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Vintu pentru spalare de bani. Totodata, anchetatorii au stabilit ca, in perioada septembrie 1998 - martie 1999, Vintu i-ar fi determinat, in mod repetat, pe Liviu Adrian Istrate si pe Gabriel Tisler sa-si incalce atributiile de serviciu, ceea ce ar fi dus la aprobarea de catre acestia, la 1 aprilie 1999, a conversiei unui imprumut obligatar din 11 septembrie 1998 in actiuni supraevaluate ale S.C. Gelsor S.A., fara ca obligatiunile sa fi ajuns la scadenta si fara aprobarea Comitetului de Coordonare a Restructurarii de la fosta Banca Agricola. Potrivit anchetatorilor, prin aceasta activitate infractionala, Vintu ar fi pagubit Banca Agricola cu peste 4,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO