Eveniment

Dosarul corupţiei din vămi: Judecătorii i-au pus în libertate pe aproape toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

   Dosarul corupţiei din vămi: Judecătorii i-au pus în libertate pe aproape toţi vameşii şi poliţiştii de frontieră

Autor: Gândul

12.05.2011, 11:38 591

Doar 31 de vameşi şi poliţişti de frontieră se mai află dupăgratii, potrivit precizării făcute pentru gândul de cătrepurtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan. Şi aceştia, însă, esteposibil să fie eliberaţi zilele acestea, după ce se vor judecacererile aflate pe rolul instanţelor de judecată.

În urma unei operaţiuni de amploare, demarată în luna februarie,237 de vameşi şi poliţişti de frontieră de la vămile Siret,Moraviţa, Foeni, Naidăş, Albiţa au devenit inculpaţi pentru luarede mită. Procurorii nu au cerut arestarea pentru toţi dintreaceştia, iar pe alţii i-au pus în libertate judecătorii chiar de laînceput. În luna martie, 172 erau încă în arest. Acum mai sunt înarest 31 dintre ei . Cu excepţia vămii Năidaş, procurorii auînaintat deja rechizitoriile către judecători.

Practic, procesele privind corupţia din vămi se vor judeca cuinculpaţii în libertate. Ce se va întâmpla cu aceste procese? Celmai probabil, ţinând cont de practica judiciară şi de similitudineacu alte cauze - dosarele vameşilor de la Ploieşti şi de la Otopeni- durata acestor procese va fi foarte mare, respectiv câ ţivaani.
Spre exemplu, în cazul vameşilor de la Otopeni, rechizitoriul afost finalizat în 2007, când a fost trimis instanţei de judecată.Potrivit procurorilor, 21 de vameşi de la Otopeni au comis în maipuţin de un an de zile 8121 fapte de corupţie. Citiţi mai multdespre dosarul de corupţie din vămi pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO