Eveniment

Dosar penal pentru trei suceveni, care au plecat din carantină la Cluj să zboare spre Germania

Dosar penal pentru trei suceveni, care au plecat din...

Autor: Vasile Magradean

11.04.2020, 18:25 152

Trei suceveni au plecat din zona de carantină şi au fost prinşi, sâmbătă, la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, de unde intentţionau să zboare în Germania la muncă sezonieră. Pe numele lor a fost deschis dosar penal pentru pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, transmis sâmbătă, cei trei au depistaţi de poliţişti în parcarea aeroportului clujean.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat un dosar penal în cazul a trei suspecţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cei trei suspecţi au părăsit, fără acordul autorităţilor, zona de carantină instituită asupra municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe, în cadrul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii infectării cu coronavirusul SARS-Cov-2, şi s-au deplasat la Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj. Scopul a fost de a se îmbarca în una dintre cursele charter cu destinaţia Germania, pentru a presta muncă sezonieră în agricultură, fiind depistaţi de către organele de poliţie în parcarea aeroportului”, se arată în comunicat.

Cele trei persoane au fost preluate de către ISU Cluj şi transportate în locaţii de carantinare din judeţul Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO