Eveniment

Dosar penal în urma unei plângeri legate de vânătoarea de la Balc, care are loc în acest weekend

Dosar penal în urma unei plângeri legate de...

Autor: Liliana Iedu

20.12.2015, 16:01 3095

Tradiţionala vânătoare organizată la Balc de omul de afaceri Ion Ţiriac a început sâmbătă, când a avut loc şi un incident.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, Alina Dinu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că poliţiştii au deschis un dosar penal în urma unei sesizări făcute de un bărbat din Braşov în legătură cu vânătoarea de pe domeniul privat de la Balc.

"În cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.), un bărbat din judeţul Braşov a depus o plângere penală la Poliţia Marghita. A sesizat lucruri despre felul în care sunt tratate animalele. Poliţiştii au deschis dosar penal şi au fost la faţa locului să constate cele sesizate, conform procedurilor", a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, acelaşi bărbat care a făcut sesizarea la Poliţia Marghita a sunat şi la numărul de urgenţe 112 pentru a depune plângere.

Întrucât domeniul de la Balc este privat, vânătoarea de acolo nu se supune Legii vânătorii, a precizat sursa citată.

La vânătoarea din acest an participă, potrivit presei locale, prinţul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, creatorul de modă italian Stefano Ricci, Klaus Mangold - fost preşedinte al grupului Chrysler-Daimler, Peter Rau - fost expert financiar Philip Morris şi Porsche, Alfred Baumhauer - fabricant Cartier, Rudolf Streicher - fost ministru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist de la Viena, industriaşii Wolfram Zoller, Siegfried Wolf, Alexander Pappas şi Rafael Malo, bancherul austriac Erich Hampel, politicianul ucrainean Nestor Shuyfrych, omul de afaceri covăsnean Arpad Sarkany, Sorin Florea - fost şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Sandu Georgescu - patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS.

Vânătoarea este programată să se încheie duminică.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare din comuna bihoreană cu acelaşi nume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO