Eveniment

Dosar penal după ce zeci de pasageri au intrat în ţară fără control

Dosar penal după ce zeci de pasageri au intrat în...

Autor: Mediafax

12.06.2016, 12:11 212

Poliţia de Frontieră s-a autosesizat şi face cercetări pentru posibile fapte de neglijenţă în serviciu la nivelul unor firme care operează la Aeroportul Otopeni după ce, pe 7 iunie, zeci de pasageri ce veneau din Corfu au intrat în ţară fără controlul documentelor, aşa cum cere procedura, au declarat oficiali din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) pentru MEDIAFAX.

Sursele citate precizează că este vorba despre o cursă charter Corfu-Bucureşti, cu escală la Cluj, în care se aflau 180 de români. Imediat după ce avionul a aterizat pe Otopeni, oamenii au fost preluaţi cu două autobuze iar o parte au fost duşi la terminalul sosiri interne, unde nu le-a fost făcut controlul documentelor. Astfel, aceştia au intrat în ţară fără să fie verificaţi de poliţiştii de frontieră, aşa cum prevede procedura obligatorie în cazul curselor externe.

Oficialii din cadrul IGPF declară că au fost audiaţi angajaţi ai companiei aeriene, dar şi ai firmei care operează respectivele autobuze. Sursele citate spun că nu ar fi vorba despre un incident grav de securitate, întrucât pasagerii au fost verificaţi prin sistemul special de la Unitatea Naţională privind Pasagerii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO