Eveniment

Dosar de moarte suspectă în urma publicării imaginilor cu un bolnav pe care se aflau larve

Dosar de moarte suspectă în urma publicării imaginilor...

Autor: Andreea Traicu

14.07.2016, 12:47 1842

De asemenea, şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti fac verificări joi la Spitalul de Arşi, pentru a verifica situaţia în urma publicării, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve. Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

"Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim?!”, se întreabă medicul, citat de tolo.ro.

Poliţiştii sunt la Spitalul de Arşi din Capitală pentru a ridica documente şi pentru a sta de vorbă cu medicii referitor la acest caz. De asemenea, poliţiştii ridică acte şi discută cu medicii şi despre o a doua anchetă care are legătură cu unitatea medicală, legată de decesul unei femei după o transfuzie greşită de sânge.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită, cazul fiind analizat şi de Ministerulul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi că ia în considerare relocarea Spitalului de Arşi, iar pe termen scurt a decis închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine, având în vedere problemele înregistrate în clinica respectivă.

Ministrul Sănătăţii a recunoscut, după apariţia imaginilor cu un pacient care avea larve pe răni, că a luat de trei ori în considerare varianta închiderii Spitalului de Arşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO