Eveniment

Donald Trump domină Super Tuesday şi se apropie de nominalizarea republicană. Fostul preşedinte a obţinut victorii în aproape toate statele în care s-au desfăşurat alegerile primare republicane

Donald Trump domină Super Tuesday şi se apropie de...

Autor: Ştefan Stan

06.03.2024, 08:40 258

Donald Trump a obţinut victorii în aproape toate statele în care s-au desfăşurat alegerile primare republicane în Super Marţi, într-o noapte care l-a dus în pragul de a obţine nominalizarea partidului său la preşedinţie pentru a-l înfrunta pe Joe Biden în cursa pentru Casa Albă din acest an.

Până la ora 12.30, ora estului, Trump câştigase 12 din cele 15 state care au votat în Super Marţi, o dată crucială în calendarul alegerilor primare.

Dominaţia fostului preşedinte - care a inclus victorii în California şi Texas, cele mai mari premii ale serii - va spori presiunea asupra principalei sale rivale, Nikki Haley, pentru a renunţa la candidatura sa.

Trump se apropie rapid de cei 1.215 delegaţi la Convenţia Naţională Republicană de care are nevoie pentru a sigila nominalizarea partidului în iulie - dar nu se aşteaptă totuşi să treacă acest prag decât la sfârşitul acestei luni.

Vorbind în faţa susţinătorilor săi de la complexul său Mar-a-Lago din Florida, Trump a acţionat în calitate de candidat prezumtiv şi s-a îndreptat către bătălia pentru alegerile generale care urmează. El a făcut apel la toţi republicanii să îmbrăţişeze pe deplin campania sa.

"Avem un mare partid republican cu un talent extraordinar. Şi vrem să avem unitate şi vom avea unitate, iar acest lucru se va întâmpla foarte repede", a declarat fostul preşedinte în remarci care au durat aproximativ 20 de minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO