Eveniment

Donald Trump acuză Europa pentru că nu a luat măsurile necesare împotriva COVID-19

Donald Trump acuză Europa pentru că nu a luat măsurile...

Autor: Teodora Marinescu

12.03.2020, 09:52 459

Preşedintele Statelui Unite ale Americii, Donald Trump, a acuzat Uniunea Europeană că a avut un rol în răspândirea cazurilor de coronavirus în Statele Unite, deoarece nu a luat măsurile necesare la timp.

Liderul de la Casa Albă a reiterat că, la începutul crizei, Statele Unite au impus restricţii de călătorie pentru China şi că a fost declarată o situaţie de urgenţă.

„Uniunea Europeană nu a luat aceste măsuri şi să restricţioneze călătoriile din China şi din alte zone afectate. Ca rezultat, creşterea mare a cazurilor în SUA a avut loc din cauza călătorilor din Europa”, a acuzat Trump.

Donald Trump a anunţat în acest context că a decis să ia mai mulţi paşi necesari pentru a împiedica răspândirea accelerate a cazurilor de COVID-19 pe teritoriul SUA.

Printre măsurile anunţate se numără şi suspendarea călătoriilor din Europa în SUA pentru 30 de zile, măsură ce va intra în vigoare de vineri.

În Statele Unite au fost depistate până acum 1.281 de cazuri de COVID-19 şi 37 de persoane au murit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO