Eveniment

Dolj, Buzău şi Mehedinţi conduc clasamentul judeţelor cu cea mai mare rată a şomajului. „Rata şomajului va rămâne crescută în aceste judeţe şi poate chiar va creşte pentru că investitorii vor ocoli regiunile în care nu au infrastructură de transport şi nu găsesc forţă de muncă educată.“

Dolj, Buzău şi Mehedinţi conduc clasamentul judeţelor...

Autor: Ramona Cornea

07.08.2020, 18:55 1218

Judeţele Dolj, Buzău şi Mehedinţi au avut cele mai mari rate ale şomajului din România în luna iunie a acestui an, conform datelor de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Astfel, în Dolj au fost 18.996 de şomeri şi o rată a şomajului de 7,14%, în Buzău au fost 11.506 şomeri şi o rată a şomajului de 6,7%, iar în Mehedinţi au fost 6.328 de şomeri, iar rata şomajului a ajuns la 6,1% în luna iunie.

Următoarele în clasamentul judeţelor cu cea mai mare rată a şoma­jului în iunie 2020 au fost Teleorman (5,96%), Galaţi (5,66%), Olt (5,36%), Vaslui (5,18%), Bacău (4,93%), Suceava (4,64%) şi Sălaj (4,44%).

„Aproape toate aceste judeţe s-au aflat mereu în ultimii ani pe primele locuri în privinţa şomajului ridicat, regiunea de nord-est fiind cea mai săracă din România. În aceeaşi situaţie se află şi judeţele menţionate din regiunea de sud-est, iar principalele motive sunt legate de lipsa infrastructurii, educaţia slabă, lipsa muncitorilor calificaţi şi absorbţia scăzută a fondurilor europene pentru dezvoltare“, a explicat pentru ZF Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO