Eveniment

Doi foşti miniştri au fost condamnaţi la închisoare cu executare

Doi foşti miniştri au fost condamnaţi la închisoare...

Autor: Catalin Lupasteanu

03.12.2013, 20:41 250

Fostul ministru al economiei şi comerţului Co­druţ Şereş a primit cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional şi şase ani de închisoare pentru trădare prin transmitere de secrete, în dosarul privatizărilor strategice, potrivit deciziei luate ieri de instanţa supremă.

Judecătorii au comasat pedepsele şi au dispus ca Şereş să o execute pe cea mai grea, de şase ani de închisoare.

În cazul lui Sereş, judecătorii au decis achitarea acestuia pen­tru una dintre faptele de trădare prin transmitere de secrete, condamnarea de şase ani fiind dată pentru o altă faptă de aceeaşi natură. Sentinţa nu este definitivă.

Zsolt Nagy, fost ministru al comuni­ca­ţiilor şi teh­nologiei informaţiei, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infrac­ţional, pedeapsă cu executare.

Procesul „privatizărilor strategice“ a început în aprilie 2007, anchetând o serie de fapte cu caracter penal care au vizat procese precum privatizarea Electrica Muntenia Sud, vânzarea unui pachet de 8% din acţiunile Petrom sau privatizarea sau restructurarea unor companii precum Romaero, Avioane Craiova sau Poşta Română.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO