Eveniment

Doi copii, internaţi cu COVID în stare gravă la Matei Balş. Mamele lor sunt nevaccinate

Doi copii, internaţi cu COVID în stare gravă la Matei...

Autor: Andreea Tobias

28.08.2021, 21:53 95

Doi copii cu COVID au fost internaţi în stare gravă, cu febră mare, la Matei Balş. Unul dintre ei are doar o lună, mama fiind nevaccinată. Mama celuilalt, nevaccinată şi bolnavă de COVID şi ea, susţinea că are laringită şi era convinsă că nu poate fi altceva.

Un medic de gardă de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie" a scris pe Facebook că în gardă au fost evaluaţi mai mulţi copii, dintre care doi sunt „de menţionat”.

Primul copil, de 4 ani, a ajuns la spital cu febră de 41.2 C. Mama lui este nevaccinată şi a susţinut că are laringită, convinsă că nu poate fi altceva. Amândoi au, conform testelor, COVID.

Al doilea copil - sugar de 1 lună - avea febră de 3 zile. „Mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel şi sugarul, ambii transportaţi la Matei Balş prin SMURD”, scrie medicul: „Sunând pentru transfer, am aflat că sunt puţine locuri disponibile la Matei Balş pentru transferul copiilor COVID pozitivi stabili pentru că au tot venit. Şi vor mai veni”.

În cazul testului COVID pozitiv, medicul Cristina Drăghici recomandă să fie sunat medicul de familie, iar familia să rămână în izolare 14 zile şi să urmărească evoluţia bolii.

Dacă starea generală a copilului este bună, nu are febră sau are febră uşoară, mănâncă normal, urinează ca de obicei, nu tuşeşte sau tuşeşte rar, familia trebuie să rămână în izolare şi să urmeze tratamentul simptomatic.

Dacă însă starea generală a copilului se modifică, febra din ce în ce mai înaltă şi la intervale scurte de timp (3 - 4 ore) sau febra persistă mai mult de 5 zile, refuză alimentaţia, urinează mai puţin decât de obicei, tuşeşte sau respiră dificil, familia trebuie să sune la 112 pentru transport la spital şi ar putea fi nevoie de internare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO