Eveniment

Doar trei paturi libere în secţiile ATI COVID din România

Doar trei paturi libere în secţiile ATI COVID din România

Autor: Petru Mazilu

10.10.2021, 13:15 34

Doar trei paturi nu sunt ocupate duminică în secţiile ATI COVID din România, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică. Zilele trecute nu au fost paturi libere.

Potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional, duminică sunt 1.534 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 332 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.603 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

La nivel national sunt 3 paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, dintre care 1 pat disponibil la nivelul Judeţului Constanţa şi 2 la nivelul Municipiul Bucureşti.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, anunţă autorităţile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO