Eveniment

Distincţie pentru Simona Halep: Numărul 1 mondial a devenit Ambasador al Universităţii „Ovidius” din Constanţa

Distincţie pentru Simona Halep: Numărul 1 mondial a...

Autor: Cătălin Legănel

05.11.2018, 13:50 55

Simona Halep a devenit Ambasador al Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC), fiind primul titlu de acest fel pe care instituţia îl decernează unui sportiv român. Sportiva spune că distincţia este specială şi diferită.

La Universitatea „Ovidius” din Constanţa a avut loc, luni, ceremonia de acordare a titlului de Ambasador jucătoarei de tenis Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial, dar şi absolventă a acestei instituţii. Amfitrion a fost chiar rectorul universităţii, Sorin Rugină, care a declarat că Halep ar fi trebuit să intre în posesia acestui titlu încă din urmă cu doi ani.

„Este prima care va beneficia de titlul de ambasador al Universităţii Ovidius Acest titlul a fost iniţiat în 2014 şi s-a materializat în 2016, prin hotărâre de Senat. Din nefericire, e o hotărâre de Senat pe care am temporizat-o până ne-am armonizat agenda. Şi iată că într-un final lucrul se realizează. (…) Simona a devenit şi este cea mai bună jucătoare de tenis a momentului deoarece a arătat tuturor că este pregătită nu doar să muncească cum ne-am obişnuit a se motiva, dar să şi înveţe din propriile greşeli, consolidând-şi astfel o mentalitate de campion”, a declarat rectorul UOC.

Simona Halep s-a declarat onorată să primească această distincţie.

„Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă astăzi aici şi să primesc această distincţie. Bineînţeles, am primit foarte multe premii şi am câştigat în tenis, dar această distincţie este specială, diferită şi vreau să mulţumesc facultăţii pentru acest moment deosebit. Sunt onorată să fi făcut parte din această universitate. A fost un drum lung, greu, dar plin de emoţii, emoţii frumoase, şi nu regret tot ceea ce a fost pe parcursul acestui drum. Vreau să mulţumesc oraşului, bineînţeles. Este oraşul meu de suflet, oraşul meu natal, unde mă întorc de fiecare dată cu mare drag. Aici am crescut, aici pot să spun că a fost cea mai importantă cărămidă în performanţa mea, în succesul meu şi bineînţeles mă gândesc cu adevărat să mă reîntorc. Nu ştiu în ce domeniu sau când va fi, dacă va fi, dar cu siguranţă o să fac ceva pentru acest oraş şi o să mă implic în multe evenimente. (…) Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră pentru toată susţinerea, pentru că o simt chiar dacă sunt la mii de kilometri depărtare şi atunci când am momente grele pe teren susţinerea dumneavoastră este importantă şi mă ajută să nu cedez chiar dacă uneori mai am şi nervi pe teren. (…) Pot să spun aşa, toţi studenţii, toţi tinerii care au un vis să aibă încredere în el, să muncească şi să nu cedeze niciodată pentru că orice este posibil în viaţa asta”, a declarat Simona Halep.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO