Eveniment

Dispozitiv exploziv, aruncat în curtea unui centru pentru solicitanţi de azil din Germania

Dispozitiv exploziv, aruncat în curtea unui centru...

Autor: Ioana Bojan

29.01.2016, 10:43 156

Purtătorul de cuvânt al poliţiei regionale, Thomas Kalmbach, a declarat vineri că "a fost un noroc" că dispozitivul nu a explodat şi nimeni nu a fost rănit.

Kalmbach a precizat că o persoană încă neidentificată a aruncat dispozitivul exploziv spre centrul de refugiaţi, în jurul orei 1.15 (2.15, ora României). Aceasta a fost observată de locuitori, care au anunţat rapid poliţia.

O echipă de genişti a distrus dispozitivul în cadrul unei explozii controlate la locul incidentului, după evacuarea centrului pentru solicitanţi de azil.

Kalmbach a declarat că nu poate confirma informaţiile publicate de agenţia de presă DPA, potrivit cărora dispozitivul aruncat spre centrul de refugiaţi era o grenadă de mână care avea cuiul înlăturat.

Aproape 1,1 milioane de solicitanţi de azil au sosit anul trecut în Germania, unde au avut loc mai multe atacuri asupra centrelor de primire a imigranţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO