Eveniment

Directorul OMS avertizează: Epidemia de coronavirus a atins un "punct decisiv", sunt necesare măsuri rapide

Sursă foto: Profimedia Images

Sursă foto: Profimedia Images

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.02.2020, 21:13 1982

Epidemia generată de coronavirus a atins un "punct decisiv", afirmă Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cerând măsuri rapide pentru limitarea răspândirii acestui "virus foarte periculos".

"Suntem într-un moment decisiv. Dacă acţionaţi acum în mod agresiv, puteţi izola acest coronavirus. Sfatul meu este să acţionaţi rapid", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cursul unei conferinţe de presă organizate la Geneva, conform RFI.

"Suntem într-o situaţie foarte delicată, în care epidemia poate merge în orice direcţie, în funcţie de modul în care gestionăm situaţia. Poate fi izolată, dar, dacă nu facem ce trebuie, vă scăpa de sub control. Dacă aplicăm măsuri de izolare precum cele aplicate de China, vom observa o scădere a cazurilor şi în final epidemia poate fi izolată", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Conform celui mai recent bilanţ, peste 2.800 de persoane au murit din cauza noului virus, iar peste 82.000 de persoane au fost infectate pe plan mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO