Eveniment

Director de societate, arestat pentru o fraudă de peste un milion de euro

Director de societate, arestat pentru o fraudă de peste un milion de euro

Autor: Mediafax

07.10.2011, 12:01 514

Directorul unei societăţi a fost arestat de Judecătoria sectorului 4 Bucureşti, pentru că a fraudat firma cu peste un milion de euro şi a falsificat semnătura administratorului, cetăţen german, pentru a încheia un contract de leasing, în sensul de a achiziţiona două autoturisme BMW.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 4 au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Sorin Antohi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, înşelăciune (două fapte) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (cinci fapte). Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei sectorului 4, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile.

Potrivit acuzării, în perioada februarie 2006 - mai 2010, inculpatul Antohi, în calitate de director al unei societăţi comerciale a efectuat o serie de tranzacţii (ca administrator de fapt), modalitate prin care a traficat şi şi-a însuşit bani şi bunuri din patrimoniul societăţii. Prejudiciul adus, astfel, persoanei juridice se cifrează la valoarea de 4.402.230 lei.

Totodată, inculpatul, folosindu-se de calitatea pe care o deţinea în cadrul societăţii, a falsificat pe două procuri, semnătura lui R.K.L., administratorul firmei (cetăţean german), pe care le-a utilizat la încheierea unui contract de leasing (şi a unui act adiţional la acesta) cu o altă societate comercială, în scopul achiziţionării a două autoturisme marca BMW, prejudiciind persoana juridică cu suma de 36.840 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO