Eveniment

Dinu Bumbăcea vine la conducerea PwC România în locul lui Ionuţ Simion

Dinu Bumbacea si Ionu Simion

Dinu Bumbacea si Ionu Simion

Autor: Roxana Rosu

31.03.2021, 11:33 437

PwC România, companie de audit şi consutanţă, parte din celebrului Big 4, a anunţat miercuri că Dinu Bumbăcea va prelua de la 1 iulie conducerea operaţiunilor din România în locul lui Ionuţ Simion, care a fost Country Managing Partner în ultimii 6 ani.

”Mă bucur să preiau conducerea firmei unde mi-am început cariera în urmă cu 28 de ani şi îi mulţumesc lui Ionuţ pentru rezultatele excepţionale din timpul mandatului său. Trăim vremuri fără precedent, care ne-au arătat cât de vulnerabili suntem, dar mai ales cât de puternici suntem împreună. Vom continua să fim alături de clienţii noştri, oferind servicii cu valoare adăugată, de colegii noştri, clădind echipe performante şi motivate, şi nu în ultimul rând alături de comunităţile în care trăim şi lucrăm”, a declarat Dinu Bumbăcea.

Ionuţ Simion va rămâne în cadrul PwC România, coordonând dezvoltarea portofoliului de clienţi strategici, precum şi practica de preţuri de transfer la nivelul Europei Centrale şi de Est.

”Sunt onorat că am avut privilegiul să conduc şase ani PwC România, perioada în care serviciile noastre s-au dezvoltat constant, devenind liderii pieţei de consultanţă din România şi contribuind în mod activ la consolidarea mediului de afaceri românesc. Doresc să le mulţumesc clienţilor firmei pentru încrederea acordată şi pentru oportunitatea de a adăuga valoare afacerilor acestora. Le mulţumesc, de asemenea, colaboratorilor şi colegilor pentru realizările din ultimii ani, dar mai ales pentru profesionalismul, spiritul de echipă şi devotamentul de care au dat dovadă într-o perioadă cu mari provocări”, a spus Ionuţ Simion.

Dinu Bumbăcea are peste 28 de ani de experienţă în servicii profesionale, dintre care 21 ani ca Partener, fiind şi Liderul Departamentului de Consultanţă pentru Afaceri al PwC România.

De-a lungul carierei sale, a coordonat numeroase proiecte de consultanţă în România şi Europa Centrală şi de Est, în diverse industrii. El este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Politehnicii Bucureşti, deţine un master în inginerie electrică în cadrul Georgia Institute of Technology SUA şi o diplomă de specializare în tratamentul digital al imaginilor de la Supélec Franţa.

Dinu Bumbăcea este membru al Asociaţiei Contabililor Autorizaţi din Marea Britanie (ACCA) şi al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO