Eveniment

Din nou în carantină: Irlanda închide toate business-urile neesenţiale şi impune o limită de deplasare de 5 kilometri. Circa 150.000 de oameni pot rămâne fără loc de muncă

Din nou în carantină: Irlanda închide toate...

Autor: Eduard Ivanovici

23.10.2020, 23:07 3490

Al doilea val de coronavirus a forţat autorităţile din Irlanda să închidă majoritatea business-urilor şi să lanseze unele dintre cele mai severe restricţii din Europa, transmite The Guardian.

Magazinele neesenţiale vor fi închise şi oamenii vor trebui să stea acasă, fiind impusă o limită de distanţare de 5 km pentru exerciţii fizice, într-un efort de controlare a ratei de infectare. Perioada de carantină va dura şase săptămâni, timp în care adunările sociale vor fi interzise, iar nunţile şi înmormântările vor fi atent controlate.

Amenzile pentru persoanele care încalcă limita de distanţare vor fi anunţate săptămâna aceasta. Oamenii care locuiesc singuri sau cresc de unii singuri un copil vor putea să facă echipă cu alte familii, iar transportul public va opera la o capacitate de 25%.

De asemenea, se vor închide frizeriile, saloanele de frumuseţe, sălile de fitness, centrele de agrement şi instituţiile culturale. Pub-urile, cafenelele şi restaurantele vor putea servi alimente doar prin intermediul serviciilor de tip delivery, o lovitură devastatoare pentru un sector care suferă deja de luni bune.

Vicepremierul Leo Varadkar estimează că aproximativ 150.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă în cele şase săptămâni de carantină, în timp ce măsurile de susţinere a persoanelor afectate de restricţii pot ajunge la 1,5 miliarde de euro, potrivit Financial Times.

„Dacă vom rezista următoarelor şase săptămâni, vom putea să petrecem cum se cuvine Crăciunul... Nu va fi un drum uşor, însă viitorul este în mâinile noastre”, a declarat prim-ministrul Micheál Martin, adăugând că şcolile şi creşele vor rămâne deschise doar dacă procesele de testare vor face faţă situaţiei actuale.

Irlanda a înregistrat luni 1.031 de infecţii noi. Autorităţile au raportat până acum 50.993 de cazuri de COVID-19 şi 1.852 de decese.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO