Eveniment

Digitalizarea instituţiilor publice româneşti: La Direcţia Fiscală Braşov rulează videoclipuri cu animale amuzante pe afişajul cu bonurile de ordine (FOTO/VIDEO)

Autor: Răzvan Botea

01.04.2019, 16:18 110

La Direcţia Fiscală din Braşov,instituţie publică aflată în subordinea primăriei Braşov, în ultima vineri din luna martie erau aproximatv 65 de persoane care aşteptau pentru a-şi plăti taxele, impozitele sau amenzile. Pe afişajul cu bonurile de ordine, în partea dreaptă, persoanele care aşteptau la coadă puteau urmări videoclipuri amuzante cu animale şi copii, precum cele care există pe reţelele de socializare.

„Am venit aici cam la două fără un sfert să-mi plătesc o amendă de circulaţie. Este prima dată când vin aici, am avut 70 de persoane în faţa mea şi am reuşit să plătesc în jumătate de oră, nu mă plâng. Videoclipurile sunt amuzante, mi-au mai salvat din bateria de la telefon ce aş fi folosit-o pe Instagram”, a spus reporterului ZF Bogdan, un tânăr braşovean.

Timpul de aşteptare la ghişeu în Braşov este cam de 30 de minute, în ziua considerată cea mai aglomerată, ultima zi  lucrătoare din lună. Cu toate acestea, cetăţenii au varianta online ghişeul.ro, însă mulţi preferă să vină direct la ghişeu.

„Am plătit odată o amendă în altă filială a Direcţiei Fiscale şi nu s-a înregistrat cum trebuie, mi-a venit notificare la muncă apoi. Am înţeles că dacă vin aici (la Direcţia Fiscală din zona domiciliului – n. red.) se va înregistra cum trebuie. Din acest motiv am preferat să vin aici şi să nu folosesc plata online”, a mai spus Bogdan.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO