Eveniment

Digitalizarea ANAF mai aşteaptă: Proiectul SAF-T, iniţiat în 2018 şi care ar aduce la bugetul de stat încă 1 miliard de euro anual din TVA, ar putea fi folosit începând cu 2022

Digitalizarea ANAF mai aşteaptă: Proiectul SAF-T,...

Autor: Răzvan Botea

01.02.2021, 16:45 640

♦ EY România: Este rezonabil să ne aşteptăm ca raportarea să vizeze seturile de date ulterioare datei de 1 ianuarie 2022.

Consultanţii de la EY România au transmis în cadrul unui document că, în opinia lor, operaţionalizarea siste­mu­lui SAF-T, o variantă digitală de rap­or­tare către Agenţia Naţională de Admi­nis­trare Fiscală (ANAF), va fi realizată începând cu ianuarie 2022.

Mihaela Mitroi, partener EY, spune că din iulie 2021 Fiscul va începe să testeze programul şi acesta va deveni operaţional începând cu ianuarie 2022.

„Sistemul SAF-T se preco­nizează să fie finalizat şi gata de testare în iulie 2021. După o perioada de testare şi consultări între autorităţi şi mediul de afaceri, ne aşteptăm ca intrarea efectivă în vigoare a sistemului să aiba loc începând din ianuarie 2022.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO