Eveniment

Despagubiri pentru masinile care au dat in gropi

28.01.2003, 00:00 35

Bucurestenii care isi strica masinile din cauza gropilor de pe strazile bucurestene ar putea fi despagubiti de Primaria Capitalei, potrivit unui proiect de hotarare al consilierilor municipali.
"Vom propune, in urmatoarea sedinta a Consiliului, la discutarea bugetului, infiintarea unui capitol distinct prin care sa dam posibilitatea celor care isi strica masinile din cauza gropilor sa incaseze o parte din contravaloarea lucrarilor de reparatie dintr-un fond special la nivelul Capialei", a declarat ieri consilierul municipal Victor Stan, presedintele Comisiei de Transporturi din cadrul CGMB.
Initiatorii spun ca proiectul se axeaza mai mult pe "componenta sociala a problemei gropilor", dand posibilitatea despagubirii celor care isi strica masinile in gaurile din asfalt sau in canale descoperite. Beneficiarii fondurilor speciale ar urma a fi posesorii de  autoturisme care au incheiat asigurari de tip CASCO. Victor Stan a precizat ca sumele destinate despagubirilor vor fi incluse in buget.
Potrivit consilierului municipal, fondul de "asigurare" ar urma sa fie constituit din amenzile date de autoritatile locale firmelor sau regiilor din cauza carora apar gropile in carosabil. Printre acestea - societatile de contructii care nu respecta proiectele de asfaltare a strazilor si nici proiectele de executie.
Consilierul municipal Cristian Popescu, presedintele Comisiei pentru Protectia Consumatorilor din cadrul CGMB, a precizat ca fondurile vor fi atrase si din amenzile aplicate celor care repara strazile sau celor care intervin in carosabil dupa ce drumul a fost asfaltat.
Doar zece% din strazile Capitalei (466 de artere insumand peste 424 de kilometri) sunt circulabile, restul fiind in paragina si in grija nimanui. Pentru repararea strazilor trebuie 25 de milioane de euro anual, timp de patru ani, iar pentru repararea fiecarei masini alte milioane de lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO