Eveniment

Descoperă România. Destinaţii altfel. Din dorinţa de a se întoarce la origini, antreprenorii au investit zeci de mii de euro în case de oaspeţi ce aduc aminte de traiul românesc vechi

Casa de oaspeţi Breb’s Cosy Barn este combinaţie dintre stilul modern şi cel autentic românesc

Autor: Miruna Diaconu

19.01.2021, 18:15 280

Casa Bunicilor, din comuna Ponor din Munţii Apuseni, şi Breb’s Cosy Barn, din satul Breb, judeţul Maramureş, sunt două case de oaspeţi deschise de antreprenorii care au dorit să promoveze atât locurile, cât şi tradiţiile din zonele rurale.

În ultimii ani, au început să apară din ce în ce mai multe unităţi de cazare orientate către conceptul de a reînvia traiul românesc de odinioară. Este şi cazul a doi antreprenori din Munţii Apuseni şi din Maramureş, care fie au recondiţionat o casă pentru a primi turişti, fie au construit o casă de oaspeţi în stil tradiţional românesc.

Antreprenorii au investit zeci de mii de euro în case de oaspeţi din dorinţa de a le oferi turiştilor o mică parte din tradiţia românească.

Iulian Petruţ este un fermier din comuna Ponor, judeţul Alba, care a hotărât să îşi deschidă o casă de oaspeţi construită în mare parte din lemn şi care aduce aminte de casele vechi româneşti. „Am constatat că zona în care mă aflu are potenţial turistic, locuri care îţi dezvăluie privelişti uimitoare, locuri nedescoperite, locuri care trebuie promovate şi puse în valoare. Iubirea faţă de casa părintească, faţă de satul natal m-a determinat să mă întorc. Dorinţa de a-mi dezvolta propria activitate şi cea de a lucra pentru visul meu şi nu al altcuiva au fost alte motive care m-au făcut să încep povestea Casa Bunicilor”, spune Iulian Petruţ, proprietarul casei de oaspeţi Casa Bunicilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO