Eveniment

Deputatul PSD Ioan Munteanu, sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Deputatul PSD Ioan Munteanu, sub control judiciar pentru...

Autor: Andreea Traicu

26.05.2017, 13:53 98

"La sfârşitul anului 2009, inculpatul Munteanu Ioan, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat. În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societăţii beneficiare a contractelor, faţă de care a pretins că are influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor restante către firma omului de afaceri", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Procentul de 5% din valoarea contractelor ar fi reprezentat 400.000 euro. Banii ar fi fost primiţi în trei tranşe, spun procurorii, din care 350.000 euro i-ar fi fost remişi personal în perioada 2009-2010.

"Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei ultimei tranşe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în cursul anului 2011, între societatea omului de afaceri şi o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii", mai spun procurorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO