Eveniment

Deputaţii PSD nu vor asigura cvorumul plenului reunit în care va fi votat noul Guvern

Deputaţii PSD nu vor asigura cvorumul plenului reunit...

Autor: Departamentul Politic

15.10.2019, 16:48 124

Deputaţii PSD au stabilit să nu intre în sală la plenul reunit în care va fi dat votul pentru noul Guvern, pentru a asigura cvorumul şedinţei, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

„Acest lucru s-a discutat şi în Comitetul Executiv. Nu este atributul PSD-ului, opoziţie să facă cvorum. Atributul cvorumului este al majorităţii, în orice stat din lumea aceasta democratică, Deputaţii au dat şi vot. Dacă se face cvorum o să participă şi noi, dar nu o să votăm Guvernul”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, pentru MEDIAFAX.

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că PNL şi cei care au votat moţiunea de cenzură trebuie să dovedească dacă au sau nu majoritate în Parlament, pentru a susţine noul Executiv.

„Lucrurile sunt simple: PSD este în opoziţie şi nu va vota niciun guvern al PNL! E treaba celor care au votat moţiunea să dovedească că au într-adevăr majoritate pentru a forma un nou Guvern. Dacă au!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe, marţi, la Cotroceni, de la ora 17.00, premierul desemnat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO