Eveniment

Deputaţii au dat undă verde celui mai recent proiect PSD: Pensie de urmaş pentru familiile medicilor decedaţi în lupta cu COVID-19

Deputaţii au dat undă verde celui mai recent proiect...

Autor: Elena Crangasu

23.04.2020, 15:10 241

Deputaţii au votat, joi, proiectul PSD care prevede acordarea pensiei de urmaş rudelor cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19. Pensia de la stat va fi de 75% din salariul pe care cadrul medical îl avea în momentul decesului.

Proiectul a fost adoptat, joi, de Camera Deputaţilor, cu 312 voturi „pentru”.

Medicii vor fi puşi, astfel, pe aceeaşi treaptă cu revoluţionarii şi veteranii de război.

Practic, familiile medicilor decedaţi în lupta cu noul COVID-19 vor primi pensie de urmaş.

„Urmaşii cadrelor medicale, decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare”, se arată în proiectul votat de deputaţi.

Totodată, proiectul mai prevede şi instituirea zilei de 11 martie ca Zi naţională a personalului medical, când se va comemora lupta medicilor împotriva virusului SARS- Cov 2.

Legea merge la promulgare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO