Eveniment

Deloitte România: Cu sau fără bonificaţii, anul acesta declaraţia unică trebuie depusă până pe 25 mai

Radu Derscariu, Deloitte

Radu Derscariu, Deloitte

21.05.2021, 00:05 721

Termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice aferente veniturilor realizate în anul 2020 şi/sau estimate pentru 2021 este săptămâna viitoare.

„Anul acesta, contribuabilii care obţin venituri supuse raportării anuale au avut parte de mai multă predictibilitate cu privire la obligaţiile de conformare decât în anii trecuţi, însă mulţi dintre ei au aşteptat până în ultimul moment clarificări cu privire la bonificaţiile pentru depunerea declaraţiei prin mijloace electronice şi pentru plata obligaţiilor fiscale aferente în termenul prevăzut de lege. Devine însă clar faptul că bonificaţii de acest tip nu vor fi acordate anul acesta” arată Radu Derscariu, director, şi Diana Mihai, consultant senior, Global Employer Services, al companiei de consultanţă Deloitte, într-o amplă analiză ce poate fi citită întegral pe www.zf.ro

Potrivit sursei citate pentru veniturile realizate în anul 2020 şi/sau estimate în cursul acestui an, termenul de depunere a fost stabilit la 25 mai 2021, astfel că cei vizaţi ar fi trebuit să îşi pregătească până în acest moment documentaţia necesară întocmirii calculului şi completării declaraţiei unice – documentele care atestă veniturile obţinute, dovada plăţii impozitului în statul sursă (acolo unde este cazul), documentele care atestă stabilirea rezidenţei fiscale etc. Şi, pentru a evita aglomeraţia de ultim moment, contribuabilii ar fi trebuit să depună deja acest formular la autorităţile fiscale.

În legea bugetului de stat pentru 2021 nu se mai regăsesc prevederi cu privire la bonificaţii, aşa încât conformarea voluntară nu mai este stimulată suplimentar.

Citiţi întreaga analiză pe www.zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO