Eveniment

Deloitte LLP ar putea prelua Roland Berger

Autor: Mirabela Tiron, Mediafax

18.11.2010, 23:43 24

Divizia de consultanţă a companiei americane Deloitte LLP seaflă în discuţii pentru preluarea competitorului Roland BergerStrategy Consultants, potrivit unui executiv al companiei citat deWashington Post.
Martin Plendl, şeful diviziei germane a Deloitte, a precizat căprin această preluare, compania ţinteşte un venit anual de 2,8 mld.$ la nivel internaţional. Adunările acţionarilor celor douăcompanii vor lua o decizie asupra achiziţiei în decembrie.

În România, Deloitte, care este prezentă prin trei divizii, afinalizat cu o cifră de afaceri totală de 28,4 mil. euro anultrecut. Firma de audit a obţinut o cifră de afaceri de 14,6 mil.euro, în timp ce Deloitte Consultanţă a avut 10,9 mil. euro, iarDeloitte Tax a înregistrat afaceri de 2,9 mil. euro, potrivitdatelor de la Registrul Comerţului.
Pe de altă parte, Roland Berger Strategy Consultants a obţinut anultrecut o cifră de afaceri de 3,8 mil. euro şi un profit de aproape140.000 de euro, la 34 de angajaţi, potrivit datelor de laRegistrul Comerţului.

Piaţa locală de audit şi consultanţă a scăzut anul trecut cu circa11%, la 350 mil. euro, potrivit declaraţiilor anterioare ale luiGeorge Mucibabici, preşedintele companiei de audit şi consultanţăDeloitte România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO