Eveniment

Declinul demografic continuă: „România a pierdut în 2017, doar din migraţie, echivalentul unui oraş precum Oneşti sau Slobozia“. Guvernanţii se pot lăuda cât vor cu succesele nemaipomenite din economie, dar tabloul demografic nu are aceeaşi culoare

Autor: Adelina Mihai

30.08.2018, 00:07 2098

♦ Profesorul Dumitru Sandu: Guvernanţii se pot lăuda cât vor cu succesele nemaipomenite în economie, dar tabloul demografic pe care îl arată România anului 2017 nu are aceeaşi culoare.

În 2017, din România au emigrat aproape 220.000 de persoane, iar numărul imigranţilor a fost de aproape 166.000 de persoane, de unde rezultă că România a pierdut, doar din migraţie, peste 53.000 de locuitori anul trecut, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică.

„Intensitatea plecărilor din România a crescut în 2017 prin comparaţie cu anii anteriori. Dacă ne uităm la cifra cea mai relevantă - plecările nete, adică plecările necompensate de sosiri -, acestea reprezintă 53.000 de persoane în 2017. Aceste plecări necompensate de sosiri (emigranţi minus imigranţi - n.red.) sunt echivalentul populaţiei pe care o au oraşe precum Oneşti sau Slobozia. Deci într-un an de zile, România a pierdut net, din cauza migraţiei, echivalentul unui oraş de mărimea Oneştiului sau a Sloboziei”, a explicat prof. univ. dr. Dumitru Sandu de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO