Eveniment

Declaratiile de venit pe 2002, prin posta

25.02.2003, 00:00 15

Incepand din 10 martie, toti contribuabilii persoane fizice vor primi la domiciliu prin posta formularele necesare declararii veniturilor obtinute in anul fiscal 2002, care trebuie supuse impozitarii globale, a declarat Maria Manolescu, secretar de stat in ministerul finantelor.
Fiscul va trimite in plic toate instructiunile necesare completarii declaratiilor. Declaratiile de venit pot fi transmise administratiilor financiare tot prin posta, costurile fiind suportate de Fisc. Sistemul a fost practicat anul trecut numai in cateva judete, fiind extins acum la nivel national.
Declaratiile se completeaza pe baza fiselor fiscale pe care angajatorii sunt obligati sa le elibereze salariatilor.
Potrivit unei ordonate de urgenta aprobate recent de guvern, termenul limita de depunere a declaratiilor este 15 mai 2003, pentru ca administratiile fiscale sa aiba timp sa le inregistreze, evitandu-se crearea de aglomerari.
Vineri, 28 februarie, expira termenul pana la care agentii economici trebuie sa depuna la administratiile financiare a fisele fiscale aferente veniturilor din salarii realizate de angajati in cursul anului 2002.
Tot pana la 28 februarie angajatorii au obligatia de a transmite salariatilor cate o copie a fisei fiscale, sub semnatura.
Nerespectarea de catre angajatori a obligatiilor privind completarea si pastrarea fiselor fiscale, transmiterea acestora la organul fiscal competent precum si catre angajati se sanctioneaza cu amenda, de la 10.000.000 lei la 50.000.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO